Hei, olen Eveliina!

Hei, olen Eveliina!

 Eläintenkouluttaja (at) -opiskelija,   jolle ihan jokainen kissa on arvokas!

kuva: Ponivalo photography
kuva: Ponivalo photography
Kissojen kanssa työskennellessä minulle on tärkeää kissan ehdoilla toimiminen sekä kissan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Kouluttaessa positiivinen vahvistaminen ja valinnan mahdollisuuden hyödyntäminen.
Kouluttajana haluan olla kannustava, tukeva ja luotettava - siksi kehitän ja ylläpidän ammattitaitoani koulutusten ja luentojen kautta!

Kissan kanssa tmi:n takana olen minä, Eveliina Jurmu. Rakkaus kissoihin on kulkenut mukanani lapsuudesta asti - elämässäni on aina ollut kissoja! Ensimmäiset ihan ikiomat kissani ostin vuonna 2012, jolloin kiinnostuin kissa-agilityn kautta myös eläinten kouluttamisesta. Kissa eläimenä ja kissan kouluttaminen alkoivat kiinnostaa niin paljon, että opiskelin asioita kirjojen, luentojen ja kurssien kautta ja käytin myös eläintenkouluttajia tukena kouluttamisessa oppiakseni lisää. 

Vuonna 2021 kissani sai huonon eläinlääkärikokemuksen jäljiltä monia ongelmia kuten boksi-, käsittely- ja eläinlääkärikammon, pelon outoihin ihmisiin ja outoihin hajuihin. Ongelmien ratkaiseminen oli pitkä ja raskas prosessi, mutta kun lopulta kaiken sen työn jälkeen kotonani oli taas se sama rohkea, sosiaalinen ja iloinen kissa, oli fiilis huikea. Hainkin eläintenkouluttajan ammattitutkintoon ongelmien ratkettua vuonna 2022 päästen sisään - ja tällä tiellä ollaan edelleen!

Kissan arvon nostaminen on itselleni ollut aina todella tärkeää, ja olen siksi ollut alusta asti aktiivisesti mukana kissapuolen yhdistystoiminnassa Suomen Kissaliiton alla. Toivon, että voin omalta osaltani nostaa kissan arvostusta ja asemaa ja tuoda esiin sitä, että nykykissa tarvitsee ihmisen huolenpitoa ja huomiota - ettei kissa todellisuudessa ole helppo lemmikki. Olen päässyt tuomaan kissan aktivoinnin tärkeyttä esiin yhdistyksissä erilaisten lehtikirjoitusten, lajiesittelyiden ja tempausten kautta.

Olen positiivinen, helposti innostuva ja ongelmanratkaisua rakastava ihminen, jota kiehtoo erilaisten kissojen ja ihmisten kanssa toimiminen. Jokainen kissa on minulle rodusta tai taustoista riippumatta äärettömän arvokas. Päivätyöni teen sairaanhoitajana teho-osastolla, ja ihmisten kanssa toimiminen ja ohjaaminen sekä näyttöön perustuva työskentely ovat siksi tulleet tutuiksi vuosien varrelta.

Omien kissojeni kanssa olen harrastanut temppuilua alusta asti, ja sydämen asiani ovat myös omaehtoiset hoitotoimet. Kissa-agilitysta minulla on kouluttamisen, kisaamisen sekä kilpailujen ja lajiesittelyiden järjestämisen kautta kokemusta vuodesta 2012 lähtien. Kissanäyttelyissä (Fifé) olen käynyt kissojeni kanssa myös vuosia, aloittaen kotikissan kanssa vuonna 2011. Lisäksi olemme treenanneet myös doboa ja kävinkin tähän liittyen Dobo-koulutusohjaajakurssin tammikuussa 2023. Myös nosework ja valjasulkoilut kuuluvat kissamaisiin päiviimme monipuolisesti - ja kaikissa näissä touhuissa autan myös sinua enemmän kuin mielelläni!


Tutkinnot ja luottamustoimet

Eläintenkouluttaja (AT) -opiskelija
    (opiskelut käynnissä koulutuskeskus Brahessa!)

Dobo-koulutusohjaaja 
   (Koirakoulu Kompassi  1/2023)

Kissapuolella aktiivina:

  • Suomen Kissaliiton lehtitoimikunnassa 2023-
  • Rotuyhdistys Somakiss ry:n puheenjohtaja 2022-   
  • Rotukissayhdistys Uudenmaan Rotukissayhdistys ry:n hallituksen varajäsenenä 2023-
  • Rotukissayhdistys InCat Suomi ry:n hallituksessa 2017-
  • Suomen Agilitykissat ry:n hallituksessa 2015-2022

Itselläni on tällä hetkellä kotona 3 punaista somalikissaa, jotka ovat olleet alkuun sijoituskissoina, mutta nykyään jo kastraatteja. Kuljemme Fifé-näyttelyissä ja harrastamme monipuolisesti arjessa.

Omien kissojeni elämää voit seurata Facebookissa ja Instagramissa!

kuva: Pauli Araneva
kuva: Pauli Araneva