Kissa harrastaa

Lajeja sinun ja kissasi iloksi!

Yhteinen harrastus vahvistaa sidettä omistajan ja kissan välillä - paitsi että molemmat oppivat samalla lukemaan toisiaan, lisääntyy myös luottamussuhde omistajan ja kissan välillä, kun kouluttaminen ja tekeminen on johdonmukaista ja positiivista. Kissan kanssa voikin harrastaa ihan mitä tahansa lajeja vain keksii, mutta nostan tässä esiin muutamia lajeja, joita omien kissojeni kanssa harrastan! 

Kiinnostuitko yhteisestä harrastuksesta kissasi kanssa? Ota yhteyttä, autan teitä mielelläni alkuun!

Pidän myös mielelläni erilaisia luentoja ja lajiesittelyitä aiheisiin liittyen, joten keksimme varmasti mukavan luentokokonaisuuden kissan kanssa harrastamisesta myös yhdistyksesi jäsenille!


kuva: tessa.lv
kuva: tessa.lv

Kissa-agility

Kissa-agilityn idea on yksinkertainen: kissa ylittää, alittaa ja pujottelee esteitä omistajan ohjatessa vieressä. Lajin pohjana on kaikille tuttu koirapuolen agility kissoille räätälöitynä - esteiden koko on pienempi, estevalikoima on kapeampi ja kilpailuissa suoritettavien esteiden määrä on vain 4-5 estettä. Lisäksi ohjaaja ohjaa kissaa kissan lähellä, eli koirapuolelta tutut kaukolähetykset voi unohtaa. Mikä parasta, lajia voi harrastaa kotona omassa olohuoneessa, eli kynnys kokeilemiseen on oikeasti matala!

  Lue lisää kissa-agilitysta täältä!


kuva: tessa.lv
kuva: tessa.lv

Temppuilut

Temppukouluttaminen on hyvin perinteinen osa kissan kouluttamista ja toimii pohjalla ihan kaikessa tekemisessä kissan kanssa. Kissan kanssa voidaan hyödyntää erilaisia koulutustapoja, mutta kissan ollessa kyseessä positiivinen vahvistaminen ja omaehtoisuus ovat kouluttamisessa avainasemassa.

Temppukoulutuksen kautta voidaan opetella esimerkiksi hoitotoimenpiteet niin, että kissa pitää niistä ja jopa hakeutuu hoitotoimenpiteisiin. Siksi temppukoulutus on todella oleellinen ja tärkeä osa kissan hyvinvointia ja stressittömämpää elämää!

Ja mikä parasta - temppukoulutus syventää kissan ja omistajansa sidettä.

  Lue ajatuksiani temppuilusta täältä! 
    (tulossa!)

kuva: Eveliina Jurmu
kuva: Eveliina Jurmu

Dobo - tasapainotreeniä!

Dobo on koirapuolelle kehitetty koiran ja ohjaajan yhteinen liikuntalaji, jossa hyödynnetään tasapainotyynyjä, puolipalloja ja erityistä dobo-palloa. Sen tavoitteena on lihaksiston, tasapainon, kehonhallinnan sekä liikkuvuuden parantaminen.

Dobossa tehdään liikkeitä yhdessä lemmikin kanssa ja laji sopiikin kaikille siitä kiinnostuneille! Laji toimii erinomaisesti myös kissoille, jotka ovat luonnostaan tasapainoilun mestareita!

Meiltä voit kysyä myös vuokralle tai kokeiltavaksi dobo-välineistöä, kysy lisää!

  Lue lisää doboilusta täältä! 


kuva: Pauli Araneva
kuva: Pauli Araneva

Kissanäyttelyt

Kissanäyttelyiden tarkoitus on levittää tietoa kissaharrastuksesta ja kissaroduista sekä valistaa kissan paremmasta hoitamisesta, terveydestä ja kohtelusta suurta yleisöä. Kissanäyttelyt ovat myös tapa nostaa kissan arvostusta nostamalla kissat valokeilaan. 

Kissanäyttelyt jakavat ihmisiä, mutta kun harrastusta tehdään kissa edellä, ovat näyttelyt mukava yhteinen harrastus, jossa pääsee puhumaan muiden kissaihmisten kanssa kissaa oikein urakalla ja viettämään päivää kissan kanssa!

Lue ajatuksiani kissanäyttelyistä täältä!
   (tulossa!)

kuva: Ponivalo photography
kuva: Ponivalo photography

Valjasulkoilu

Ulkoilu on kissalle lajityypillistä, ja se saakin siinä toteuttaa lajityypillisiä tarpeitaan monin tavoin; tutkia, saalistaa lehtiä, kiipeillä jne. Kissan kanssa tmi kannustaa vain valvottuun, eli turvalliseen ulkoiluun valjaissa tai verkotetulla alueella yhdessä omistajan kanssa!

Ulkoilu tehdään kissan ehdoilla; toiset eivät pidä ulkoilusta lainkaan, toiset rakastavat ulkoilua. Kissa voi elää onnellisena, vaikkei valjaslenkeille koskaan pääsisikään, ja varmasti jokainen kissa touhuaa ennemmin sisällä jos ulkoilu aiheuttaa stressiä.

  Lue ajatuksiani valjasulkoilusta täältä!


Nosework eli hajutyöskentely

Kissan hajuaisti on tarkka ja hyvä, ja kissa onkin niin kutsutusti hajumaailman eläin. Hajutyöskentely onkin siksi monen kissan mielestä mielekästä ja mukavaa tekemistä.

Nosessa kissa tunnistaa ja etsii hajuja, kuten esim. eukalyptushydrolaattia. 

Hajutyöskentelyä voi treenata ja harrastaa monin eri tavoin eivätkä haasteet lajista pääse loppumaan!

Lue lisää noseworkista täältä! (tulossa!)